Tips onderhoud (MAG) schoenen 

Nieuwe (MAG) schoenen gekocht? Leuk! Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Wij begrijpen dat, en geven je daarom een aantal handige tips over het onderhouden van je schoenen. Naast het regelmatig poetsen van je (MAG) schoenen, is het ook belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Voor ‘poets tips’ voor je (MAG) schoenen verwijzen we door naar de pagina (link plaatsen: tips schoenen poetsen). Daardoor heb je nog jaren lang plezier van je schoenen, en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Omdat ieder materiaal weer zijn eigen onderhoudstips heeft, hebben we deze onderverdeeld naar: nieuwe schoenen, suède en leer. Zorg ervoor dat je de juiste tips volgt, voor het beste onderhoud voor de schoen.
 

Nieuwe schoenen

Door nieuwe schoenen voor gebruik goed in te sprayen met schoenenspray, worden ze beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals regen en vuil. Daarnaast is het belangrijk dat dit na een aantal maanden weer herhaald wordt. Op die manier heb je het langste plezier van je (MAG) schoenen!
 

Suede

Voor een onderhoudsbeurt van suède schoenen, kun je het beste een suède borstel gebruiken. Met de borstel kunt u de schoen glad boenen. Vervolgens spray je ze in met een onderhoudsspray voor suède. Laat dit goed intrekken. Als laatste adviseren we om de schoenen verder zuiver te maken met een suède gom. Om de kleur van suède te behouden, kun je ze het beste in sprayen met een suède ‘renovater’. Die zorgt er voor dat de suède kleur er weer als nieuw uitziet! Spuit ze als finishing touch nog in met een vuil en water afstotende spray, voor een weer een extra beschermlaag en je suède (MAG) schoenen kunnen er weer een hele tijd tegenaan!


Leer

De meeste MAG schoenen zijn gemaakt van croupon of nappa leer. Het voordeel daarvan is dat dit materiaal onverwoestbaar is! Wel is het belangrijk dat je de schoenen goed blijft onderhouden. Daardoor het je er het langst plezier van. Leer vraagt namelijk om een goede verzorging. Na een tijdje kan leer uitdrogen en stijf worden. Gebruik daarom regelmatig reinigingsdoekjes om de leren schoenen te poetsen. Smeer de schoenen, wanneer ze gepoetst en droog zijn, in met schoensmeer in de juiste kleur. Dit schoenensmeer zorgt ervoor dat ze schoenen soepel blijven en als het ware opnieuw gevoed worden. Als het leer ergens wat beschadigd is, kun je daarvoor Wax-color gebruiken. Dit is een herstellende crème die zich meer aan het leer hecht dan schoensmeer. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken en blink de schoenen erna met een droge doek. Als finishing touch kun je de schoenen nog in sprayen met een water en vuil afstotende spray, en je leren schoenen kunnen er weer een tijd tegenaan!

Nubuck leer

Nubuck is glad leer dat aan de bovenkant licht geschuurd wordt waardoor het een dof, fluweelachtig uiterlijk krijgt en het lekker zacht aanvoelt.  Naast dat nubuck leer stevig is, wordt het helaas wel wat sneller vuil. Gelukkig hebben we onderhoud tips om ervoor te zorgen dat je jaren lang plezier kunt hebben van je nubuck leren (MAG) schoenen.

Spray de schoenen in met een nubuck spray en laat dat even intrekken. Gebruik vervolgens de ruwe zijde van een nubuckgom om de schoenen daarmee verder zuiver te maken. Je kunt erna de zachte kant van deze nubuckgom gebruiken, wat de schoenen weer het oorspronkelijke uiterlijk terug geeft. Mocht de kleur van de schoenen vervaagd zijn, spray ze dan erna in met nubuck ‘renovater’. Deze spray zorgt ervoor dat de kleur weer opnieuw opleeft. Let op! Gebruik geen schoensmeer meer want daarmee maak je juist vlekken in de schoenen. Na deze gehele behandeling kun je de schoenen nog insprayen met een water en vuilafstotende spray. Daarmee zijn ze gelijk beschermd voor water en vuil. Herhaal deze behandeling één keer in de paar maanden. Op die manier heb je nog heel lang plezier van je (MAG) schoenen!

Bovenstaand zijn richtlijnen. Wij zijn niet aansprakelijk voor onjuist gebruik.