Tips (MAG) schoenen schoonmaken

Zijn je (MAG) schoenen toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Wij geven je tips hoe je, je schoenen het beste kunt poetsen. Let daarbij op, van welk materiaal je schoenen gemaakt zijn. Leer moet weer op een andere manier schoongemaakt worden, dan bijvoorbeeld nubuck of suède. Daarom hebben we de schoonmaak tips per materiaal onderverdeeld. Ben je benieuwd naar tips over hoe je het beste je schoenen kunt onderhouden? Kijk dan op de pagina ‘Tips onderhoud (MAG) schoenen’ (linkje naar deze pagina).
 

Suède

Het is natuurlijk zonde als je vlekken in je suède (MAG) schoenen hebt gekregen. Volg daarom deze schoonmaak adviezen om ervoor te zorgen dat vlekken zoveel mogelijk weer verdwijnen! Probeer als eerste stap de vlek in je schoenen te verwijderen met een vlekschuim. Als dat niet werkt, kun je het beste wat trichloorethyleen of wasbenzine en een oude doek erbij pakken. Doe de trichloorethyleen of wasbenzine op de doek en wrijf de schoen er goed mee in. Om vlekken te voorkomen, is het belangrijk dat de schoenen erna goed droog worden gewreven met een schone leren zeem of wit badstof. Daarna raden we aan om met een suède borstel of gom de schoen verder schoon te maken. Daardoor krijgt deze namelijk zijn oorspronkelijke uiterlijk weer terug. Is de kleur van je (MAG) schoenen vervaagd? Gebruik dan een suède renovater spray. Deze zorgt ervoor dat de kleur weer opnieuw opleeft. Gebruik geen schoensmeer meer, want daarmee maak je alleen maar vlekken en wordt het suède leer hard.

 

Leer

Bijna alle MAG schoenen zijn gemaakt van croupon of nappa leer. Wil je ze graag een keer goed schoonmaken? Reinig ze dan eerst met een stevige borstel om het ergste vuil te verwijderen. Haal als er veters in zitten, deze er even uit en trek de tong naar voren. Als de schoenen goed schoon zijn, spray je ze in met een impregneer spray. Laat dit een uurtje drogen. Wanneer de schoenen droog zijn, behandel dan de schoenen met onderhoudsmiddel dat verzorgende oliën bevat, zodat het leer soepel blijft. En daarnaast blijft het leer daardoor ademen.

Nubuck leer

Mocht je (MAG) schoenen van nubuck leer hebben gekocht, dan kun je het beste deze schoonmaak tips volgen. Nubuck is gemaakt van glad leer, waarvan de toplaag licht is opgeschuurd.

Gebruik een nubuckborstel en maak de schoenen daarmee schoon. Gebruik vervolgens een nubuck gum om je schoenen mee schoon te maken. Om de kleur van de nubuck schoenen vervolgens te behouden of terug te krijgen, kun je de schoenen het beste behandelen met een depper in de kleur van de schoen.

Bovenstaand zijn richtlijnen. Wij zijn niet aansprakelijk voor onjuist gebruik.