MAG en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen start vanuit de ziel vanuit ons merk MAG en bedrijf. Vragen die wij ons dagelijks stellen zijn:

  • 'Wat zijn de grondslagen bij de ontwikkeling van nieuwe MAG schoenen?'
  • 'Door wie wordt het geproduceerd en wie zijn de toeleveranciers van de grondstoffen?'
  • 'Hoe voorkom je dat er tijdens deze productie onnodig schade wordt toegebracht aan milieu en wat zijn de arbeidsomstandigheden van de mensen die het maken?'

Niet alleen de regels van vandaag maar vooral hoe wij hopen dat de wereld er over een aantal jaren uit zal zien, zijn van invloed op onze keuzes.

Bij MAG gaan we uit van WAARDERESPECT en SAMENWERKING. Onze schoenen zijn hoogwaardig en duurzaam. Om de kwaliteit ook op langere termijn te kunnen garanderen, wordt er langdurig samengewerkt met dezelfde partners. Dit gaat niet alleen over de feitelijke productie van de schoenen maar ook over de toelevering van grondstoffen zoals leer en zolen, de kwaliteitscontrole, het verpakkingsmateriaal en het transport. Innovaties en collectieontwikkeling moeten nu en in de toekomst blijven voldoen aan dezelfde criteria;  jij als bezitter van een paar MAGs moet trots kunnen zijn op jouw aankoop!


VERANTWOORD GEPRODUCEERDE SCHOENEN

MAG schoenen worden geproduceerd in Portugal. Er wordt samengewerkt met slechts enkele fabrieken, zodat controle mogelijk is en de belangen wederzijds groot zijn. Het leer is afkomstig uit Italië, Spanje en Portugal. De zolen worden vervaardigd in Portugal. Al deze bedrijven voldoen aan de Europese wetgeving op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden. In veel gevallen wordt er bovendien natuurlijk gelooid leer gebruikt om de belasting voor het milieu nog verder te verlagen. MAG is continu bezig haar producten zó te verbeteren dat we ook op langere termijn een bijdrage kunnen leveren aan verantwoord geproduceerde schoenenHierdoor kunnen we jou garanderen dat je MAG schoenen met een gerust hart kunt dragen!